​MAGAZIN Limbajul care nu cuprinde numere. De ce ne clatinam atunci cand bem mai mult. Excesul de creativitate dauneaza grav societatii. Supermanii dintre noi. Primul om complet bionic. TED Talks

De ce unele amintiri dispar cu totul, iar altele raman? Unde se duc amintirile care dispar? Va mai amintiti de pilda ce culoare avea primul Dvs costum de baie? O regiune aflata adanc in interiorul creierului are "misiunea" de a impiedica formarea de noi amintiri. Se cheama hipocampus. Cercetatorii de la Universitatea Johns Hopkins au venit cu o noua teorie potrivit careia de fiecare data cand ne amintim ceva, un set similar, dar nu identic de neuroni sunt activati. Fiecare reactivare re- codifica amintirea, si in functie de care dintre neuroni sunt activati, pot slabi sau sa actualiza anumite caracteristici ale amintirii. Pe aceeasi tema, aici un alt text.

NATURA UMANA:

Cum te descurci intr-o limba care nu are numere? Daca mai spunem ca are doar 8 consoane si 3 vocale...De ce ne clatinam atunci cand bem mai mult? Din cauza constructiei urechilor, va spun eu!Jurnalul European de Cardiologie a publicat un studiu al unui medic sportiv brazilian care a facut teste banale pe 2000 de subiecti (68% barbati), legand rezultatele de perioada pe care o mai au de trait. Interesant.Stiu, nu e tocmai ceea ce ati fi dorit sa aflati, dar societatea functioneaza mai bine la un nivel mediu de creativitate. Excesul de creativitate la nivel individual poate fi in detrimentul societatii...Supermanii dintre noiDupa ce trecem la euro, leii ii putem folosi la sculpturi!Cat de destepte sunt ceasurile inteligente?Primul om totalmente bionicAti auzit de fenomenul lentilei gravitationale? Cred ca si Einstein ar fi fost mirat de noua descoperire..Nici prea multe vitamine nu sunt bune...Ce ne face sa fim mai inteligenti decat generatiile anterioare?O intrebare care te poate face sa te simti batran. In Windows avem unitatea C:. A doua unitate este D: DVD-ul este E: si daca ai pus si un stick USB, mai avem unitatea F: si asa mai departeDar unde sunt A: si B:?Pfuai, oare aici o sa se ajunga?Somnul si toxinele din creier.
GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

Asa se imparte ciocolata!Incantat de cunostinta!Mobilierul de birou.La ce e bun de fapt laptele...Nu te pui cu curcanii...EchilibristicaIa-o de unde nu-i!Se descurca ea...Tabloul.Uite ca se poate!Pain of love
BIOLOGIE, BOTANICA:

Cel mai pufos iepure din lume!
VIDEO:

Pizza physics
Mind Blow


Acesta nu e galben!


Cele mai periculoase locuri de munca


25 de micro-populatii de pe Pamant. :)


TED TALKS. Brene Brown: Ascultand rusinea.Rusinea este o epidemie de care nimeni nu vorbeste, secretul din spatele multor forme de comportament deviat. Brene Brown, a carei prelegere precedenta a devenit virala, exploreaza ceea ce se poate intampla cand oamenii se confrunta cu rusinea lor. Umorul, umanitatea si vulnerabilitatea ei stralucesc prin fiecare cuvant.
Voi ce ati citit interesant in aceste zile?

Care dintre rubrici ati dori sa fie mai cuprinzatoare, mai consistenta?

O duminica frumoasa tuturor!


Sursa foto articol.

Citeste si

Loading...

Friend's Activity