XA: Ένα triple witching με τα όλα του

Επιθετική η χθεσινή συνεδρίαση, με τις συναλλαγές και τα «κλεισίματα» συγκεκριμένων μετοχών να προοιωνίζονται μία τρίτη Παρασκευή του Σεπτεμβρίου που θα τα έχει όλα.

Στις 1.022 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 348 μονάδες ο FTSE Large Cap, στα 91, 5 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές. Με υψηλούς τζίρους σε Πειραιώς, ΟΤΕ, Alpha Bank, Εθνική αλλά και σε μετοχές-σηματωρούς όπως θεωρούνται οι Μυτιληναίος, Τιτάν, ΔΕΗ, Folli Follie Group.

Κινητικότητα σε επιλεγμένες μετοχές της μεγάλης και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με τα «ισχυρά χέρια» να επιλέγουν εχθές την επίθεση σαν καλύτερη μορφή άμυνας στα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα, στη χώρα.

Πάλι πρώτο θέμα εκτός συνόρων τα συμβαίνοντα, οι εξελίξεις προκαλούν μέχρι και την παρέμβαση του επικεφαλής των Σοσιαλιστών, ενδεικτικά τα σημερινά θέματα που «παίζει» το Euro2day.gr των Financial Times και του Stratfor.

Τελευταία συνεδρίαση πριν τις γερμανικές εκλογές, όπου όλα δείχνουν πως η ισχυρότερη χώρα της Ευρώπης οδεύει προς ένα «μεγάλο σχηματισμό-συμμαχία».

Όμως οι δανειστές είναι εδώ και, όπως αναφέρεται σχετικά σε θέματα των Χρήστου Κίτσιου και Φώτη Κόλλια, δείχνουν τις διαθέσεις τους. Στη δε περίπτωση του ΤΑΙΠΕΔ προβάλλουν τους... κυνόδοντες τους. Φοβούμεθα, πως οι εξελίξεις ειδικά στο θέμα του ΤΑΙΠΕΔ θα δικαιώσουν την θέση του Euro2day.gr, του Φώτη Κόλλια και όσων ελάχιστων την υποστήριζαν από άλλα ΜΜΕ.

Όμως αυτά από Δευτέρα, όπου οι εξελίξεις θα αποκτήσουν φρενήρη ρυθμό εκπλήσσοντας και τους πιο «πονηρεμένους».

Ας περιοριστούμε στη σημερινή συνεδρίαση, στο triple witching, που κλείνει εν μέσω φορτισμένου πολιτικού κλίματος στην Αθήνα, μέσα σε έντονο παρασκήνιο και διεργασίες σε Βερολίνο και Βρυξέλλες.

Η χθεσινή συνεδρίαση με τα 91,5 εκατ. ευρώ συναλλαγές και την επίτευξη του στόχου των 350 μονάδων για τον FTSE Large Cap μας ικανοποιεί απόλυτα. Καλό... ταμείο της μισής μας θέσης σε όσο το δυνατόν υψηλότερες τιμές στη διάρκεια της συνεδρίασης. Και η υπόλοιπη μισή, με μεγαλύτερο ρίσκο - αλλά και περιθώριο κέρδους (χασούρας) στις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας που έρχεται.

Η Τιτάν, μετοχή-σηματωρός για πολλούς -κυρίως παραδοσιακούς παίκτες-, έπιασε απόλυτα το στόχο του. Σχηματισμός αναστροφής λαμπρός, ξεκάθαρος. Ο Τιτάνας ολοκλήρωσε και ξεπέρασε εχθές σχηματισμό σε βάθος χρόνου, δημιουργώντας αίσθηση στην αγορά.

Ο Μυτιληναίος, ισχυροποιούμενος πλέον -για πολλούς και διάφορους λόγους-, πείθει πως θα είναι ένας από τους παίκτες της επόμενης ημέρας. ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (από τον FT Mid) ομοίως. Αλλά και η εξωστρεφής FFG επιτυγχάνει το στόχο της.

Για την ΕΥΔΑΠ η θέση μας ήταν ξεκάθαρη -μέχρι παρεξηγήσεως- εδώ και καιρό. Γάργαρο το διάγραμμα της ΕΥΔΑΠ σημείωνε ο Εκηβόλος από τις 2 Ιουλίου και τα 5,9-6,1 ευρώ.

Η μόνη που μας "χάλασε" το σχεδιασμό εχθές ήταν η Εθνική. Έκανε μεν υψηλό στα 3,23 ευρώ, αλλά διολίσθησε για να κλείσει στα 3,18 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

  • Τι παζαρεύουν τώρα οι τραπεζίτες

    Δέκα ως δεκατέσσερις δεσμεύσεις αναλαμβάνει η κάθε τράπεζα με το πλάνο αναδιάρθρωσης. Οι επιταγές της DG Comp και τα αιτήματα εξαιρέσεων από τις τράπεζες. Το αγκάθι των Βαλκανίων και η πρόταση για «διμερείς» ανταλλαγές.
  • Παρέμβαση Financial Times για τη Χρυσή Αυγή

    Αφιερωμένο στη Χ.Α. το editorial των F.T. Ξενοφοβικά κόμματα κερδίζουν έδαφος στην Ευρώπη και μια δολοφονία ξυπνά την Ελλάδα από τον επικίνδυνο εφησυχασμό. Μόνη λύση η δέσμευση ότι θα επιβληθεί ο νόμος, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, το μήνυμα προς Σαμαρά.
  • Διχασμένη η Wall Street μετά τα νέα υψηλά

    Μικτά πρόσημα στη Wall στον απόηχο της απόφασης της Fed για QE. Υποχώρησαν από τα ιστορικά υψηλά Dow και S&P. Νέα άνοδος για Nasdaq. Καλά τα οικονομικά στοιχεία σε στεγαστική αγορά και μεταποίηση. Πιέσεις για δολάριο. Πτώση για πετρέλαιο.
Loading...

Friend's Activity