Ωθηση από τα Q3 στις ευρωαγορές

Αποκατέστησαν τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης οι δείκτες στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τα καλά κέρδη τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Vestas Wind Systems και η ING Groep πρόσφεραν στήριξη στην επενδυτική ψυχολογία.

Θετική επίδραση είχε και η στατιστική ανακοίνωση του σύνθετου δείκτη ΡΜΙ, που παρέμεινε σε αναπτυξιακά εδάφη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, που χθες διολίσθησε 0,2%, ενισχύθηκε σήμερα 0,34% στις 323 μονάδες.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE έκλεισε 0,07% χαμηλότερα στις 6.742 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,35% στις 9.041 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC κέρδισε 0,79% στις 4.287 μονάδες.

 

Σχετικά άρθρα

  • ΧΑ: Με ποιους τίτλους έσπασε το πτωτικό σερί

    Θετικό πρόσημο μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις. Στην ανοδική αντίδραση ηγήθηκαν ΔΕΗ, ΕΕΕ, ΟΤΕ και Intralot. Τα παράδοξα του ταμπλό. Τις ανακοινώσεις του MSCI περιμένει η αγορά. Στα 89 εκατ. ευρώ ο τζίρος.
  • Γιατί οι τράπεζες λένε όχι στα «κουρέματα»

    Αφτιά ερμητικά κλειστά συναντούν όσες εταιρείες ανοίγουν θέματα "κουρέματος" στα δάνειά τους. Οι τραπεζίτες αντιπροτείνουν επιμήκυνση, ακόμα και μείωση επιτοκίων, εκτιμώντας ότι ο χρόνος είναι με το μέρος τους. Ο ρόλος των επιτοκιακών περιθωρίων και η ζημία.
  • Νέα ρεκόρ για S&P και Dow στην Wall Street

    Επανέρχεται σε ανοδική πορεία η Wall Street, περιμένοντας τις σημαντικές εξελίξεις της εβδομάδας -την συνεδρίαση της ΕΚΤ αύριο και τα στατιστικά για την ανεργία ΗΠΑ μεθαύριο. Αγγιξαν ιστορικά υψηλά ο Dow και ο S&P. Βουτιά της Tesla μετά το Q3.
Loading...

Friend's Activity