Φρενάρει το ράλι στις ασιατικές αγορές

Ήπιες κινήσεις καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά το χθεσινό μίνι ράλι που πυροδότησε η απόφαση της Fed να μην «πειράξει» το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,16% και ο αυστραλιανός ΑSX με πτώση 0,45% στις 5265 μονάδες.

Οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν και Νότιο Κορέα είναι κλειστές λόγω αργίας.

Επισημαίνεται πάντως, πως ο εβδομαδιαίος απολογισμός είναι καθ’ όλα θετικός για τις αναδυόμενες αγορές της Ασίας. Το θετικό κλίμα ξεκίνησε με την παραίτηση του Λόρενς Σάμερς από την κούρσα διαδοχής του Μπεν Μπερνάνκε στο τιμόνι της Fed. Την Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εξέπληξε άπαντες αποφασίζοντας να μην πειράξει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, οδηγώντας σε νέα ύψη τις ασιατικές αγορές. Για την εβδομάδα, το χρηματιστήριο της Ινδονησίας καταγράφει κέρδη 6,5% και της Ταϊλάνδης 5,7%.

Αιφνιδιάζοντας άπαντες πάντως, η κεντρική τράπεζα της Ινδίας προχώρησε σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης στο 7,5%. Παράλληλα όμως, κατήργησε κάποια από τα μέτρα που είχε υιοθετήσει τελευταία για την στήριξη του εθνικού της νομίσματος. 

Επίσης, η κεντρική τράπεζα προχώρησε σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τον πληθωρισμό για το 2013

Σχετικά άρθρα

  • Τι παζαρεύουν τώρα οι τραπεζίτες

    Δέκα ως δεκατέσσερις δεσμεύσεις αναλαμβάνει η κάθε τράπεζα με το πλάνο αναδιάρθρωσης. Οι επιταγές της DG Comp και τα αιτήματα εξαιρέσεων από τις τράπεζες. Το αγκάθι των Βαλκανίων και η πρόταση για «διμερείς» ανταλλαγές.
  • Παρέμβαση Financial Times για τη Χρυσή Αυγή

    Αφιερωμένο στη Χ.Α. το editorial των F.T. Ξενοφοβικά κόμματα κερδίζουν έδαφος στην Ευρώπη και μια δολοφονία ξυπνά την Ελλάδα από τον επικίνδυνο εφησυχασμό. Μόνη λύση η δέσμευση ότι θα επιβληθεί ο νόμος, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, το μήνυμα προς Σαμαρά.
  • Διχασμένη η Wall Street μετά τα νέα υψηλά

    Μικτά πρόσημα στη Wall στον απόηχο της απόφασης της Fed για QE. Υποχώρησαν από τα ιστορικά υψηλά Dow και S&P. Νέα άνοδος για Nasdaq. Καλά τα οικονομικά στοιχεία σε στεγαστική αγορά και μεταποίηση. Πιέσεις για δολάριο. Πτώση για πετρέλαιο.
Loading...

Friend's Activity