Τουρκία: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις το ΑΕΠ Q2 (+4,4%)

Οι έντονες καταναλωτικές δαπάνες βοήθησαν στην επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Τουρκίας κατά το β΄ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες με αύξηση ΑΕΠ της τάξης του 4,4% στο 12μηνο.

Οι αναλυτές περίμεναν ανάπτυξη 3,5%.

Τα μεγέθη αποτελούν «μποναμά» για την τουρκική κυβέρνηση, που προσπαθεί να αναπτερώσει την τουρκική οικονομία η οποία από τους ρυθμούς ανάπτυξης 8% που εμφάνισε το 2010-2011, διολίσθησε στο 2,2% πέρσι.

 

Σχετικά άρθρα

  • Χ.Α.: «Ντέρμπι» στο κατώφλι του 1.000ρικου

    Την ώρα που παραμένει το ενδιαφέρον για δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους, έχουν γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος και Τιτάν. Σαφώς μικρότερη και περισσότερο επιφυλακτική η κινητικότητα στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.
  • Τράπεζες: Προχωρημένα παζάρια με distress funds

    Τα distress funds τσεκάρουν ήδη δανειακά χαρτοφυλάκια ελληνικών τραπεζών. Ποια είναι στο στόχαστρο. Οι συμβάσεις εμπιστευτικότητας και το αγκάθι των εξευτελιστικών τιμών αγοράς. Oι εκτιμήσεις για πιθανές συμφωνίες ως το τέλος του έτους.
  • Σταϊκούρας: Στα 3 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα

    Στα 3 δισ. ευρώ το πλεόνασμα της κεντρικής κυβέρνησης στο οκτάμηνο, αναφέρει ο Χρήστος Σταϊκούρας. Εξαιρουμένων των επιστροφών από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών, διαμορφώνεται σε 1,5 δισ. ευρώ. Στα 713 εκατ. ευρώ όμως είναι η τρύπα στα φορολογικά έσοδα.
Loading...

Friend's Activity