Σταθεροποιητικά η Wall με το βλέμμα στην Fed

Εν αναμονή των αποφάσεων της Federal Reserve, η Wall Street κινείται σταθεροποιητικά. Τις συναλλαγές επηρεάζουν επίσης τα στατιστικά μεγέθη και τα αποτελέσματα τριμήνου σημαντικών επιχειρήσεων όπως η General Motors και το Facebook.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,14% στις 15.659 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,22% στις 1.768 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,21% χαμηλότερα στις 3.944 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες σε υψηλότερα επίπεδα, με τους δείκτες Dow και S&P 500 σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με ήπια άνοδο και νέα ρεκόρ για τους δύο δείκτες, αλλά τα πρόσημα έγιναν εν συνεχεία μικτά.

Στη σημερινή συνεδρίαση κυριαρχούν η ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Fed και η ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη.

Από τις δηλώσεις του Μπεν Μπερνάνκε, οι παρατηρητές αναμένουν ενδείξεις για την επιτοκιακή πολιτική και ειδικά για το πότε θα αρχίσει η ρυθμιστική αρχή να αποκλιμακώνει την παροχή ρευστότητας στις αγορές. Δεδομένου ότι το πρόσφατο «λουκέτο» σε αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες επηρέασε αρνητικά την οικονομία των ΗΠΑ, η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμούν ότι η Fed θα επιβεβαιώσει σήμερα πως δεν προβλέπεται να αρχίσει την αποκλιμάκωση πριν από το 2014.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της αμερικανικής απασχόλησης επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο, καθώς οι εργοδότες πρόσθεσαν 130.000 θέσεις, σε σχέση με 150.000 που περίμεναν οι αναλυτές.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,2% τον Σεπτέμβριο εξαιτίας του αυξημένου κόστους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και καυσίμων. Ο πληθωρισμός σημείωσε άνοδο 1,2% στο 12μηνο, που είναι ο χαμηλότερος ρυθμός σε πέντε μήνες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Yelp Inc. διολισθαίνει 9% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η LinkedIn υποχωρεί 3,3%.

Η General Motors αντιθέτως ενισχύεται 3,3%.

Αποτελέσματα Q3 ανακοινώνουν σήμερα επίσης η κοινωνική ιστοσελίδα Facebook και η Starbucks Corp.

Στις υπόλοιπες αγορές, ανοδικά πρόσημα επικρατούν στα χρηματιστήρια της Ασίας και της Ευρώπης.

Τα περισσότερα μέταλλα ενισχύονται, με το συμβόλαιο του χρυσού να κερδίζει 0,71% στα 1.355 δολ. ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου υφίσταται πρόσθετες πιέσεις και υποχωρεί κάτω από τα 98 δολ. ανά βαρέλι, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του American Petroleum Institute που έδειξαν ανέλπιστα μεγάλη αύξηση στην προσφορά αργού πετρελαίου. Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου υποχωρεί 91 σεντς στα 97,30 δολ. ανά βαρέλι.

 

 

Σχετικά άρθρα

Loading...

Friend's Activity