Παραπέμπεται ο Τ. Μαντέλης για το σκάνδαλο Siemens

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης και τέσσερα ακόμα πρόσωπα για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο της Siemens.

Ειδικότερα, με το υπ΄αριθμόν 1828/2013 βούλευμα εκτός από τον πρώην υπουργό παραπέμπονται στο εδώλιο οι Γεώργιος Τσουγκράνης, Αντωνία Μάρκου, Ηλίας Γεωργίου και Αριστείδης Μαντάς. Αντίθετα, το Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει από την κατηγορία για την υπόθεση τον Δημήτριο Νέγρη. Επιπλέον, το δικαστικό συμβούλιο έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μαντέλης κατηγορείται ότι έλαβε από τα μαύρα ταμεία της Siemens 450.000 γερμανικά μάρκα. Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση κατά του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σχετικά άρθρα

  • Πτωτικές διαθέσεις στη Σοφοκλέους

    Απώλειες καταγράφει σήμερα το Χρηματιστήριο, ενώ οριακά χαμηλότερα των 160 μονάδων κινείται ο τραπεζικός δείκτης. Πιέσεις σε ΔΕΗ, Πειραιώς, Alpha Bank. «Παλεύει» τα 3,25 ευρώ η Εθνική. Κέρδη για ΕΥΔΑΠ, υπεραποδίδει για δεύτερη συνεδρίαση η MIG.
  • Ρεν: Πρώτα έλεγχος, μετά συζήτηση για τα «κενά»

    Μετά την αξιολόγηση της τρόικας θα μπουν στο τραπέζι συγκεκριμένα μεγέθη για το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας, δηλώνει ο Ρεν. Από Νοέμβριο οι πρώτες συζητήσεις. Διαφορετικά τα μοντέλα εξόδου από τα προγράμματα στήριξης σε κάθε χώρα.
  • Επιχειρήσεις: Φουντώνουν τα παράπονα για ρευστότητα

    Έκδηλη είναι η δυσφορία των επιχειρήσεων για τη συνεχιζόμενη αφαίμαξη κεφαλαίων. Τι δηλώνουν εισηγμένες εταιρείες και φορείς για την κρίση ρευστότητας ακόμη και μετά την ανακεφαλαιοποίηση. Τι λένε οι τραπεζίτες.
Loading...

Friend's Activity