Κρατούν τα υψηλά 5ετίας οι αγορές της Ευρώπης

Σταθεροποιητικά, σε υψηλά πενταετίας, κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με τους περισσότερους δείκτες να καταγράφουν μικρές διορθωτικές κινήσεις μετά το μικρό πάρτι που προκάλεσε η Fed.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,07% στις 87006 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,09% στις 42097 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,31% στις 6.605 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 0,21% στις 9135 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,13% στις 5988 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,22% στις 18.020 μονάδες.

Οριακές κινήσεις για τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών  της Wall Street.

Επίσης, αργότερα αναμένεται μπαράζ δηλώσεων από στελέχη της Fed που ίσως ρίξουν περισσότερο φως για τις μελλοντικές προθέσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Αναμένεται η ομιλία της προέδρου της Fed, Κάνσας, Έσθερ Τζορτζ , η ομιλία του Κυβερνήτη της Fed, Ντάνιελ Ταρύλο στη νομική σχολή του Yale, η ομιλία του προέδρου της Fed,St Louis, Τζέιμς Μπούλαρντ και τέλος του προέδρου της Fed, Μινεάπολις, Ναραγιάνα Κοτσερλακότα. 

Πιέσεις δέχεται ο μεταλλευτικός κλάδος – που ευνοήθηκε τα μέγιστα από τις αποφάσεις της Fed. Ο σχετικός κλαδικός δείκτης STOXX Europe 600 Bασικών Πόρων υποχωρεί κατά 0,4% ακολουθώντας κατά πόδας τις διορθωτικές κινήσεις που καταγράφονται και στις τιμές των μετάλλων από το μίνι ράλι των προηγούμενων ημερών.

Στο στόχαστρο βρίσκεται και η μετοχή της Adidas με πτώση μεγαλύτερη από 5% καθώς η γερμανική εταιρεία προειδοποίησε ότι ενδέχεται να μην πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2013. Πτώση 1,9% καταγράφει και η RWE καθώς η γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας ανακοίνωσε ότι προχωρά σε μείωση των μερισμάτων.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι πλέον η προσοχή στρέφεται στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ, στο βαθιά διχασμένο Κογκρέσο που δεν μπορεί να συμφωνήσει για το περιβόητο όριο χρέους. Η Ουάσιγκτον πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου προκειμένου να αποφύγει το κλείσιμο δραστηριοτήτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και χρειάζεται μία δεύτερη συμφωνία μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ώστε να μην κηρύξει στάση πληρωμών στο εθνικό της χρέος.

«Η ανικανότητα να επιτευχθεί συμφωνία σε κάποιο από τα δύο θέματα θα οδηγήσει σε πάγωμα των δαπανών για τομείς όπως η υγεία και η άμυνα, ενώ το όριο χρέους μόνο έχει τη δυνατότητα να ωθήσει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε στάση πληρωμών δεδομένων των συνεχιζόμενων δημοσιονομικών υποχρεώσεων» δηλώνει ο Τζόσουα Μαχόνι, της Alpari.

Σχετικά άρθρα

  • ΧΑ: «Ζαλάδα» πάνω από τις 1.000 μονάδες

    Παραμένουν υψηλή μεταβλητότητα και πιέσεις στο XA με το ΓΔ λίγο πάνω από τις 1.000 μονάδες. Ρυθμιστής της τάσης η Coca Cola. «Γύρισε» αρνητικά η ΔΕΗ. Aπώλειες για Εθνική, Πειραιώς. Νέα υψηλά για Τιτάν.
  • Τι παζαρεύουν τώρα οι τραπεζίτες

    Δέκα ως δεκατέσσερις δεσμεύσεις αναλαμβάνει η κάθε τράπεζα με το πλάνο αναδιάρθρωσης. Οι επιταγές της DG Comp και τα αιτήματα εξαιρέσεων από τις τράπεζες. Το αγκάθι των Βαλκανίων και η πρόταση για «διμερείς» ανταλλαγές.
  • Παρέμβαση Financial Times για τη Χρυσή Αυγή

    Αφιερωμένο στη Χ.Α. το editorial των F.T. Ξενοφοβικά κόμματα κερδίζουν έδαφος στην Ευρώπη και μια δολοφονία ξυπνά την Ελλάδα από τον επικίνδυνο εφησυχασμό. Μόνη λύση η δέσμευση ότι θα επιβληθεί ο νόμος, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, το μήνυμα προς Σαμαρά.
Loading...

Friend's Activity