Μετοχικές ιστορίες

Οι ειδήσεις που ήρθαν από την Αμερική (Fed), ήταν αυτό που περίμενε η αγορά για να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα.

Του Νίκου Σακελλάριου
nsakel@pegasus.gr

Χ.Α.

Οι ειδήσεις που ήρθαν από την Αμερική (Fed), ήταν αυτό που περίμενε η αγορά για να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα. Η σχέση ανοδικών - πτωτικών ήταν σχεδόν 4 προς 1 και αυτό δείχνει την αισιοδοξία που επικράτησε. Το ζητούμενο είναι πόσο θα κρατήσει ο ενθουσιασμός, γιατί η έκθεση της UBS μιλά για «βροχερό» Οκτώβριο.

ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΕΣ

Έντονα ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των δύο διυλιστηρίων, των ΕΛΠΕ και της Motor Oil, και ανέβασαν σημαντικά τον κλαδικό δείκτη. Να υποθέσουμε ότι οφείλεται στις μεταπτώσεις της τιμής πετρελαίου ή υπάρχει κάποιο άλλο «ενεργειακό» μυστικό; Πάντως τοποθετούνται ξένοι επενδυτές.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Μετά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας επέστρεψαν και οι αγοραστές και μάλιστα με υποβοήθηση από βασικούς μετόχους και market makers. Καλή συνεδρίαση και με αυξημένους όγκους συναλλαγών.

ΔΕΗ

Υπερέβη με χαρακτηριστική άνεση τα 8 ευρώ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και έκλεισε στο υψηλό ημέρας.

ΤΙΤΑΝ κ

Στα 17 ευρώ η μετοχή μετά τη χθεσινή άνοδο και με ικανοποιητικούς όγκους. Τους λόγους τους ξέρετε και αφορούν στην έκθεση και τις τοποθετήσεις της Goldman Sachs.

Folli Follie

Έχουμε καταγράψει την ανοδική κίνηση της μετοχής από τα 16,7 ευρώ μέχρι τα παρόντα επίπεδα. Όταν ανεβαίνουν οι αγορές και ειδικά οι ασιατικές, η μετοχή αποκτά μεγαλύτερη δυναμική.

Coca-Cola AG

Eπιβεβαιώνει την «αντιθετική» συμπεριφορά της. Όλη η αγορά ανέβαινε, η Coca-Cola υποχωρούσε.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Παραμένει σε ανοδικό κανάλι η μετοχή, αφού συσσώρευσε σε επίπεδα πέριξ του 1,25 ευρώ. Να δούμε εάν θα βγουν πωλητές στο 1,40 ευρώ που είναι η τεχνική αντίσταση.

ΟΠΑΠ

Πάνω από τα 8 ευρώ και η μετοχή του ΟΠΑΠ έχοντας κερδίσει περίπου 50 λεπτά σε δύο συνεδριάσεις.

OTE

Θα αποδειχθεί πιθανότατα «η μετοχή του 2013» λόγω τεχνικής συμπεριφοράς.

ΕΤΕ

Επιστρέφει με διστακτικά βήματα προς τα 3,2 ευρώ. Θετικό είναι ότι έχει συσσωρεύσει πάνω από τα 3 ευρώ και έτσι εμφανίζει ισχυρές αντιστάσεις.

ΕΥΔΑΠ

«Φρέναρε» στα επίπεδα των 8 ευρώ, αφού με το άνοιγμα είχε αγγίξει τα 8,32 ευρώ με μεγάλες εντολές αγοράς.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ

Η Goldman Sachs International ανακοί­νωσε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τη δημοσιοποίηση της δημόσιας πρότασης απέκτησε συνολικά 454.546 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας έναντι μέσης τιμής 0,80 ευρώ ανά μετοχή μέσω χρηματιστηριακών συναλλαγών, καθώς και εμμέσως μέσω χρηματοπιστωτικών μέσων που παρέχουν δικαίωμα απόκτησης των εν λόγω μετοχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:


Ετσι έπεσε έξω η χώρα: 302.151 προσλήψεις σε 6 χρόνια!
Ιδού το μεγάλο πάρτι των φοροφυγάδων
Αναβαθμίζεται η ελληνική οικονομία από τη Μoody's
Loading...

Friend's Activity