ΗΠΑ: Στις 169.000 οι νέες θέσεις εργασίας

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 169.000 νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Παράλληλα, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 7,3%, σε χαμηλά 4,5 ετών.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν 180.000 νέες θέσεις εργασίας και διατήρηση του ποσοστού ανεργίας στο 7,4%.

Εν τω μεταξύ, αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα οι νέες θέσεις εργασίας του Ιουνίου και του Ιουλίου, μειώνοντας τις θέσεις κατά 74.000 συνολικά.

Πολλοί αναλυτές σημειώνουν ότι η μέτρηση ήταν ισχνή και αναμένεται να καθυστερήσει την απόφαση της Fed για σταδιακό περιορισμό των προγραμμάτων ενίσχυσης της ρευστότητας.  

Σχετικά άρθρα

  • ΧΑ: Ανοίγουν βηματισμό οι αγοραστές

    Η ανακοίνωση της μείωσης του ΑΕΠ σε ποσοστό χαμηλότερο του αναμενόμενου φαίνεται να δίνει καύσιμα στην ψυχολογία των αγοραστών. Επιλεκτικές κινήσεις στον 25άρη, σχετικά λίγοι οι θετικοί πρωταγωνιστές σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.
  • Στο 3,8% περιορίστηκε η ύφεση το β' τρίμηνο

    Έκπληξη από την ΕΛΣΤΑΤ στη δεύτερη εκτίμηση για το ΑΕΠ β' τριμήνου. Περιορίστηκε η ύφεση στο 3,8% έναντι 4,6%. Ο τουρισμός και το μικρότερο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου έκαναν τη διαφορά. Πτώση 6,3% στις καταναλωτικές δαπάνες, 11% στις επενδύσεις παγίου κεφαλαίου.
  • Βγάζει «λαγούς» το Roadshow του Λονδίνου

    Πού επικεντρώνονται οι ξένοι επενδυτές στα ραντεβού του Roadshow. Το ενδιαφέρον για τράπεζες και οι ιδιωτικοποιήσεις. Οι κινήσεις από ΕΧΑΕ και ΕΚ. Στην Ελλάδα αναμένονται τα πρώτα hedge funds μετά τα «προκαταρκτικά» ραντεβού.
Loading...

Friend's Activity