Ερχονται αλλαγές στους φόρους μετοχών

Ρυθμίσεις ώστε να επιλυθεί νομικά ο πλήρης διαχωρισμός των χρηματιστηριακών συναλλαγών με τις επιχειρηματικές συναλλαγές και να μην χαρακτηρίζονται επιτηδευματίες οι επενδυτές του Χρηματιστηρίου που πραγματοποιούν περισσότερες των τριών συναλλαγών ανά εξάμηνο προωθεί, μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Οικονομικών.

Αναμένεται επίσης να υπάρξει συμψηφισμός ζημιών και κερδών από τις μετοχές σε βάθος χρόνου. Δεν έχει όμως αποσαφηνιστεί εάν ο συμψηφισμός θα αφορά κάθε μετοχή χωριστά, κάθε χαρτοφυλάκιο χωριστά (μετοχές, ομόλογα παράγωγα κ.λπ.) ή το σύνολο του χαρτοφυλακίου του επενδυτή.

Θεωρείται, τέλος, βέβαιο ότι θα ισχύσει αφορολόγητο όσον αφορά στην υπεραξία των μετοχών ενώ το ύψος αυτού αναμένεται να καθορισθεί μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ. Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική για τους μικροεπενδυτές και είναι αποτέλεσμα επιμονής των παραγόντων της αγοράς οι οποίοι επιχειρηματολόγησαν σχετικώς αναφέροντας πως το αφορολογητο ισχύει και για τις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Σχετικά άρθρα

  • XA: Συνεχίζει το ανοδικό σερί

    Υψηλότερα η Σοφοκλέους καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η αναδιανομή θέσεων σε μετοχές της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Στο πράσινο ΕΤΕ, Πειραιώς, με αγοραστές ΟΤΕ, ΔΕΗ. Κινητικότητα σε Μυτιληναίο, Motor Oil, ΕΧΑΕ.
  • Τράπεζες: Τα δύο σενάρια της BlackRock

    Τι προβλέπουν για την εξέλιξη της οικονομίας το βασικό και το δυσμενές σενάριο. Οι παραδοχές, η δυσάρεστη έκπληξη για το 2015 και τα «μαξιλάρια» των τραπεζών. Το προηγούμενο της Ισπανίας και η ανησυχία για αναχρηματοδοτούμενα δάνεια.
  • Άρχισε ο πόλεμος για μέτρα και χρέος

    «Παράθυρο» για μέτρα το 2014 ανοίγει η έκθεση του ΔΝΤ. Η διαπραγμάτευση και οι κινήσεις για αποφυγή οριζόντιων περικοπών. Με γεωμετρική ταχύτητα αυξάνει η πίεση προς ΕΕ για «κούρεμα». Τι στάση θα τηρήσει η Ελλάδα.
Loading...

Friend's Activity