ΔΕΗ: Μειώνει προβλέψεις για τα κέρδη 2013 η GS

Στα €90 εκατ. μειώνει τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ το 2013 η Goldman Sachs σε έκθεση με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου στην οποία διατηρεί σύσταση "neutral" και τιμή-στόχο 10,2 ευρώ.

Αναλυτικά, ο διεθνής οίκος αναφέρει πως μειώνει τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη κατά €29 εκατ. στα €90 εκατ., για να λάβει υπόψη την απόφαση της ΡΑΕ να ορίσει στα €40,7 τη μεγαβατώρα την τιμή για την πώληση ηλεκτρικού ρεύματος στο Αλουμίνιο της Ελλάδος.

H Goldman Sachs σημειώνει πως δεδομένης της αβεβαιότητας για την τιμή που θα πληρώνει το Αλουμίνιο της Ελλάδας από την επόμενη χρονιά και για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, αφήνει τις προβλέψεις για τα κέρδη της ΔΕΗ αμετάβλητες.

Προσθέτει ωστόσο πως αν η τιμή για την πώληση ηλεκτρικού ρεύματος στο Αλουμίνιο της Ελλάδας παραμείνει στα €40,7 τότε τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ θα επιβαρυνθούν κατά €30 εκατ.

 

Σχετικά άρθρα

  • ΧΑ: Με ΟΤΕ και Coca Cola η αντίδραση

    Επανέρχεται σε βραχυπρόθεσμο ανοδικό κανάλι το ΧΑ μετά το τριήμερο πτώσης, με τα περισσότερα blue chips να βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Κέρδη 4,5% για τον ΟΤΕ, υπεραπόδοση για Coca Cola, ΔΕΗ. Πτώση για Βιοχάλκο και Eurobank Properties.
  • Γιατί οι τράπεζες λένε όχι στα «κουρέματα»

    Αφτιά ερμητικά κλειστά συναντούν όσες εταιρείες ανοίγουν θέματα "κουρέματος" στα δάνειά τους. Οι τραπεζίτες αντιπροτείνουν επιμήκυνση, ακόμα και μείωση επιτοκίων, εκτιμώντας ότι ο χρόνος είναι με το μέρος τους. Ο ρόλος των επιτοκιακών περιθωρίων και η ζημία.
  • J. Loubère: Μονόδρομος η συγκέντρωση στο λιανεμπόριο

    Πτώση τιμών που μπορεί να φτάσει το 20% αν απελευθερωθούν κλειστές αγορές προϊόντων βλέπει ο CEO της Μαρινόπουλος J. Loubère μιλώντας στο Euro2day.gr Έρχεται νέος κύκλος συγκέντρωσης. Τι κάνουν λάθος οι Έλληνες επιχειρηματίες. Το 2014 τα πρώτα δείγματα ανάπτυξης.
Loading...

Friend's Activity