Αγκαλιά με ...τα ρεκόρ η Wall Street

Εν αναμονή των αποφάσεων της Federal Reserve, η Wall Street κινείται με νέα άνοδο, που αν και μικρή διατηρεί τους βασικούς δείκτες σε επίπεδα ρεκόρ. Τις συναλλαγές επηρεάζουν επίσης τα στατιστικά μεγέθη και τα αποτελέσματα τριμήνου σημαντικών επιχειρήσεων όπως η General Motors και το Facebook.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,21% στις 15.712 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,2% στις 1.775 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,25% στις 3.962 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες σε υψηλότερα επίπεδα, με τους δείκτες Dow και S&P 500 σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Στην σημερινή συνεδρίαση κυριαρχεί η ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Fed και η ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη.

Από τις δηλώσεις του Μπεν Μπερνάνκε, οι παρατηρητές αναμένουν ενδείξεις για την επιτοκιακή πολιτική και ειδικά για το πότε θα αρχίσει η ρυθμιστική αρχή να αποκλιμακώνει την παροχή ρευστότητας στις αγορές. Δεδομένου ότι το πρόσφατο «λουκέτο» σε αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες επηρέασε αρνητικά την οικονομία των ΗΠΑ, η πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμούν ότι η Fed θα επιβεβαιώσει σήμερα πως δεν προβλέπεται να αρχίσει την αποκλιμάκωση πριν το 2014.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της αμερικανικής απασχόλησης επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο, καθώς οι εργοδότες πρόσθεσαν 130.000 θέσεις, σε σχέση με 150.000 που περίμεναν οι αναλυτές.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,2% τον Σεπτέμβριο εξαιτίας του αυξημένου κόστους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και καυσίμων. Ο πληθωρισμός αναπτύχθηκε 1,2% στο 12μηνο, που είναι ο χαμηλότερος ρυθμός σε πέντε μήνες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Yelp Inc. διολισθαίνει 9% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η LinkedIn υποχωρεί 3,3%.

Η General Motors αντιθέτως ενισχύεται 3,3%.

Αποτελέσματα Q3 ανακοινώνουν σήμερα επίσης η κοινωνική ιστοσελίδα Facebook και η Starbucks Corp.

Στις υπόλοιπες αγορές, ανοδικά πρόσημα επικρατούν στα χρηματιστήρια της Ασίας και της Ευρώπης.

Τα περισσότερα μέταλλα ενισχύονται, με το συμβόλαιο του χρυσού να κερδίζει 0,71% στα 1.355 δολ. ανά ουγκιά, ενώ οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν χαμηλότερα, με το συμβόλαιο στα 97,25 δολ. ανά βαρέλι.

 

Σχετικά άρθρα

Loading...

Friend's Activity